mandag 6. juli 2009

To nye foredrag fra Sølvpilen

Sommertid gir oss rom til å tenke utvikling, og denne uken har vi laget to fine foredrag om temaer som vi mener er viktige. Vi liker godt å bruke Key Note når vi innleder, og under diskusjonene sikrer vi engasjement gjennom pardialoger og enkle gruppeøvelser. Vi tar med oss artikler omkring temaene til dere som ønsker å lese mer om dem etter foredraget.

1: Code of conduct (to timer):
Team er forkortelsen for "Together Everyone Achieves More"! Det som kjennetegner gode team er at de har felles mål, realistiske spilleregler, veldefinerte roller og et enkelt feedbacksystem. Foredraget innleder om teamarbeid og diskuterer følgende spørsmål:
- Hvorfor skal vi samarbeide og hvordan gjør vi det best mulig?
- Hvordan sette felles mål, og hva kjennetegner et godt mål?
- Hva er viktig å tenke på når vi samhandler og skal gi hverandre tilbakemeldinger?

2: Bedriftskultur og sykefravær (to timer):
Det rare med sykefravær er at forskning viser at det ikke i stor grad henger sammen med sykdom! Noen arbeidsplasser har lavt fravær, selv om mange har en sykdom, andre har høyt fravær selv om ingen har en diagnose. Vi vet at bedriftskulturen påvirker fraværet. Et godt miljø øker sjansen for at du kommer på jobb selv om du er litt syk. Det perspektivet ledelsen har på helse påvirker fraværet, og bedriftens evne til å gjennomføre konkrete tiltak påvirker selvsagt også.
Et par spørsmål vi diskuterer underveis:
- Hvorfor ha en plan for å jobbe med sykefravær?
- Hvorfor gå fra å tenke fravær til å tenke nærvær?
- Hva kan gode eksempler på konkrete tiltak være?

Kh
Audun

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar